VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Det är ytsidan som räknas

Uteplatsen är det osynliga extrarummet. Med det alltmer tilltagande ljuset och den smygande värmen låter vi utelivet blomstra ikapp med våren. Att hänga på altanen är lika självklart för många av oss som himlen är blå. 

Bjudningar med vänner och familj, långa sköna grillkvällar och kanske en rad andra små som stora arrangemang står för dörren inför säsongens altanliv. Mycket saker ska förberedas och fixas med.

Men är din altan redo för dig? Och räcker din tid till att preppa, olja och putsa på altanen år ut och år in? Nä, trodde väl det. Med Nitor Wood Care kan alla få vackra träytor med minimalt underhåll.

Med Nitor Wood Care får din altan inte bara en vacker, behaglig silvergrå yta att njuta av utan också ett miljövänligt och varaktigt träskydd som heter duga. Som motar bort alger, mögel, svamp och annan ovälkommen påväxt. Behandlingen är enkel att utföra och tar EN dag.

Nitor Wood Care. Nitors träskyddssystem består av WOOD CLEANER och WOOD PROTECTION och är framtaget för användning på altaner, bryggor, pooldäck, trappor och liknande träytor utomhus. WOOD SEALER är ett TILLVAL för dig som vill ha en pärleffekt och vattenavvisande ytskydd. Nitor Wood Care används också lite varstans  i offentliga miljöer. Som t.ex. i Borås Djurparks trä- och gångbroar.

Altanlivet
Nitor Wood Care
Nitor Wood Care

Nitor Wood Care:

• MOTAR PÅVÄXT AV ALGER MÖGEL OCH SVAMP

• FÅ VACKER SILVERGRÅ YTA

• MINIMALT UNDERHÅLL, HÅLLER UPP TILL 10 ÅR

• SKONSAM MOT MILJÖN


Nitor Wood Cleaner   

NITOR WOOD CLEANER – STEG 1

Nitor Wood Cleaner, steg 1 i Nitor Wood Care-systemet – rengör och förimpregnerar träytan samt öppnar upp träfibrerna så att steg 2 i behandlingen (Nitor Wood Protection) kan tränga djupare ner i träytan vilket

förstärker effekten av behandlingen. Nitor Wood Cleaners kiselteknologi ger produkten unika rengöringsegenskaper. Den löser effektivt upp oljerester, avlägsnar alger, svampar och mögel samt hämmar ny påväxt på träytan. Nitor Wood Cleaner är märkt med Bra Miljöval och innehåller inga giftiga ämnen, biocider eller organiska ämnen.

OBS: Nitor Wood Cleaner kan etsa på glas. Skydda därför glasytor, och tvätta omedelbart bort ev. stänk med rent vatten.

Förvaring: Får ej förvaras under +5°C.
Tomt emballage återvinns som plastförpackning.

Nitor Wood Protection
NITOR WOOD PROTECTION – STEG 2

Nitor Wood Protection, steg 2 i Nitor Wood Care-systemet – är ett effektivt träskydd för altaner, terrasser, trappor, bryggor och liknande träytor utomhus. Minskar behovet av underhåll och ger en vacker ljusgrå yta som är behaglig att gå på. Produkten bygger på kiselteknologi som mineraliserar och stärker träfibrerna från grunden, vilket ger en långsiktigt hållbar träyta. Genom mineraliseringen, skapas ett effektivt skydd mot påväxt och bättre motståndskraft mot smuts. Den behandlade ytan får även ett visst brandskydd.

Behandling med Nitor Wood Care kan ge skydd upp till 10 år beroende på geografiskt läge, träets kvalitet samt dess skick innan behandling.

Träytan får efter en tid en ljust silvergrå ton, där solbelysta ytor fortare grånar än ytor delvis i skugga. Observera att ytor som aldrig utsätts för solljus inte kommer att gråna. Dock har produkten samma skyddande effekt oavsett solljus eller ej.

Obs: Produkten bör inte användas inomhus eller på träytor i inglasade uterum som aldrig utsätts för väder och vind. Du kan heller inte behandla träytor som slipats ned till kärnvirket. Vi avråder därför från alla typer av slipning annat än lättare slipning för hand (använd inga slipmaskiner). Nitor Wood Protection etsar på glas, skydda därför glasytor, tvätta omedelbart bort ev. stänk med rent vatten!

Förvaring: Får ej förvaras under +5°C.
Tomt emballage återvinns som plastförpackning.

Nu är behandlingen med Nitor Wood Care klar!

Nitor Wood Sealer
TILLVAL: NITOR WOOD SEALER

Nitor Wood Sealer är en tillvalsprodukt som passar dem som vill ha ett förstärkt skydd emot fukt. Wood Sealer gör också att vattnet pärlar sig på ytan när det regnar. Den kan användas som en förstärkande skyddsbehandling efter att du behandlat din altan med Nitor Wood Cleaner och Nitor Wood Protection.

OBS! Får ej förvaras under +5 grader Celsius. Tomt emballage återvinns som plastförpackning.

     
TILL PRODUKT

    HITTA ÅF